FORBES: სად უნდა დალიოთ მსოფლიოს უძველეს ღვინის მწარმოებელ ქვეყნის დედაქალაქში

Forbes აქვეყნებს სტატიას თბილისის ტოპ ღვინის ბარების შესახებ სათაურით: სად უნდა დალიოთ მსოფლიოს უძველეს ღვინის მწარმოებელ ქვეყნის დედაქალაქში.

სტატიაში აღნიშნულია, რომ ქართველები ღვინით ამაყობენ რასაც უმეტესად მცირე მწარმოებლები ქმნიან ადგილობრივი ყურძნის ჯიშებისაგან. ღვინოს ამზადებენ მიწისქვეშა თიხის ჭურჭელში, რასაც ქვევრი ეწოდება.

სტატიაში მოხვდა შემდეგი ბარები: ,,ჭაჭის კუთხე”, ,,ცანგალას ღვინის მაღაზია”, ,,ჯი.ვინო” და სხვები.

საქართველოში ქვევრში ღვინის დაყენებას 8000 წლიანი ისტორია აქვს

წყარო: FORBES

კომენტარები

კომენტარი