რა სასარგებლო თვისებები აქვს ჭინჭარს

უძველესი დროიდან ჭინჭარს იყენებენ საკვებად ასევე ხალხურ მედიცინაში მკურნალობენ ფილტვების და ნაწლავების დაავადებებს.

ჭინჭარი შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ ბევრ ნივთიერებას, აქვს სისხლის შეჩერების, ჭრილობების შეხორცების, ანთებსაწინააღმდეგო, ნაღველმდენის, იმუნოტროპულისა და ესტროგენის მსგავსი მოქმედება. იგი მდიდარია A,C,K ვიტამინით.  ჭინჭრის ნაყენს გამოიყენებენ ასევე თმის ცვენის საწინააღმდეგოდ და თირკმელებში კენჭის წარმოშობის თავიდან ასაცილებლად.

იგი როგორც სხვა დანარჩენი ფხალეული  ხელს უშლის თავისუფალ რადიკალებს უჯრედების სტრუქტურის დაზიანებაში  და აფერხებს დაბერების პროცესს.

კომენტარები

კომენტარი